Påsken med Korskyrkan

Kristus är uppstånden – ja, han är sannerligen uppstånden!

I år får vi fira påsk på annorlunda sätt än vi är vana vid. På grund av Coronapandemin kan vi inte mötas i kyrkan som vi brukar. Men även om omständigheter förändras så är Jesus densamme!

På långfredagen mellan 9 och 13 är Korskyrkan öppen om du vill söka en stunds stillhet. Det finns möjlighet att tända ljus, sitta ner en stund och be och ta del av långfredagens texter. Det finns också möjlighet till samtal med någon från församlingsledningen som är där för att möta dig. En långfredagsgudstjänst finns också inspelad med bibelläsning av Otto Ernvik och sång av Inga Johansson. Du kan ta del av den genom att klicka på denna länk (inspelningen är i tre delar).

På påskdagen planerar vi för en familjegudstjänst utomhus utanför Korskyrkan. Om det blir regn kommer vi i stället att spela in påskens budskap och göra den tillgänglig via hemsidan och Youtube.

Ungdomarna i Kors har också spelat in en dramatisering av berättelsen om när Jesus tvättar lärjungarnas fötter, från Johannes 13. Den kan  du ta del av via denna länk.

Kom också ihåg att ringa mycket till varandra, uppmuntra varandra, och önska varandra en glad påsk.

Guds välsignelse!