Internationellt

Korskyrkan InternationelltSom kristen kyrka vill vi vara med och på olika sätt skapa positiva förändringar i människors liv också på andra platser än lokalt i och runt Mariestad. I de projekt som berättas om nedan och som vi finns med och stödjer så samarbetar vi i huvudsak med Evangeliska Frikyrkan och Ge för Livet.

Hur kan du bli involverad? Du kan alltid vara med och BE. Du kan också vara med och GE, vi stödjer dessa arbeten långsiktigt. Använd Korskyrkans bankgiro 889-8314 och märk gåvan med ”missionen”. Sist men inte minst kan du faktiskt också GÅ ut i världen och prova på internationellt arbete. EFK har allt från korta resor, Step Out för unga vuxna & längre tidsperioder.

Dessa missionärer stödjer vi:

Brasilien – Staffan & Anna Jenemark, ledarutveckling och socialt arbete

Spanien – Ferro & Anna-Maria Mehmedovic, Valencia, undervisning och stöd till församlingsplantering

Afrika – Anneli & Andreas Dagernäs, regionledare för Afrika.

Asien – Lasse & Anneli Nilsson, med bas i Chiang Mai, Thailand arbetar med EFKs projekt i Asien.

Vi stödjer också socialt och evangeliskt arbete i Östeuropa genom organisationen Reach Beyond

Dessa projekt stödjer vi med inkomster från Kyrkornas Second Hand:

Paraguay – Byutveckling, hjälp för barn & familjer att ta sig ur fattigdom

Estland – Bethel’s Centre of Pastoral Care i Tallinn