Alpha

Alpha är en 11 veckors introduktion i kristen tro. Kursen vänder sig först och främst till dig som är en sökare, till dig som är kristen tro men aldrig riktigt fått möjligheten att ställa dina frågor och reflektera eller till dig som precis bestämt dig för att bli kristen men vill veta mer, men också till dig som har varit kristen ett tag och känner att du vill reflektera kring din tro tillsammans med andra. Här kan du kika på en trailer för Alpha.

Under 11 veckokvällar träffas vi i avslappnad miljö, äter god mat tillsammans, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper. I kursen ingår också en lördag då vi åker iväg för att umgås och ha föreläsningar. En kväll består av en lättare kvällsmat, ett föredrag, kaffe och samtal i mindre grupper då alla frågor är välkomna.

Kontakta Korskyrkan om du vill anmäla dig till Alpha eller har frågor. info@korskyrkanmariestad.se

Alphakursen startade i en anglikansk kyrka i London i början av 1990-talet och finns idag i  över 160 länder över hela världen. Drygt 30 miljoner människor har gått en Alphakurs sen den startade och kursen används av de allra flesta kristna samfund och kyrkor. Vill du läsa mer om Alpha kan du kolla in Alpha i EnglandAlpha Sverige som samordnar Alphakurser i Sverige.