Längtan

Längtan efter tro och tillhörighet kan leda oss på två vägar. Antingen vågar vi inte bejaka den och vi kommer undra resten av livet om vi missat något stort. Eller så vågar vi gå på vår längtan och steg för steg få upptäcka att det Jesus säger i Johannesevangeliet 14:6 i Bibeln faktiskt gäller dig: ”Jag är vägen, sanningen och livet!” Välkommen med på längtans väg efter sanningen och livet som vi längtar efter.

Vänskap

På något sätt är vi människor designade för vänskap. Vi kan köpa mycket i Sverige, men vänskap är en bristvara och ensamhet en folksjukdom. I en församling finns möjligheten att framför allt finna vänskap med designern själv. Den kristna tron beskriver Gud som både stor & helig, men samtidigt nära och oerhört kärleksfull. Mitt i vårt stora kosmos kan du få växa i en vänskap till Gud själv.

Men det finns också en oerhörd möjlighet att dela vänskap med andra som funnit vänskapen med Gud. Korskyrkan är en gemenskap där du kan få hitta en tillhörighet. Vi behöver varandra, du behöver församlingen och församlingen behöver dig. För att bli medlem i Korskyrkan ska du ha kommit så långt på din resa i tro att du vågar bekänna inför dig själv och Gud att du tror på Jesus Kristus, att du inser att du behöver Guds nåd och förlåtelse och att det innebär att du döps. Tro & dop.  Men även om du inte är där än, så är du välkommen att finna din tillhörighet i Korskyrkan.

Samtal

Ibland kan ett eller flera samtal göra att livet vänder, mörkret är inte lika mörkt, skammen försvinner, tron växer, framtiden känns klarare. I den kristna kyrkan finns lång tradition av själavård och andlig vägledning.

Ett samtal kan också stilla din nyfikenhet på den kristna tron, på kyrkan, på Bibeln m.m. Har du frågorna så har vi fika. Vill du samtala med pastor eller själavårdare eller bara småprata lite om de frågor du bär på är du välkommen att höra av dig till kyrkan. Kontakt