Kyrka i coronatider

Corona-viruset påverkar det mesta i samhället just nu, även Korskyrkan. Låt oss anstränga oss lite extra i att visa varandra och våra
medmänniskor omsorg i denna speciella tid! Både genom försiktighetsåtgärder, men också genom att aktivt hjälpa och uppmuntra dem som behöver extra stöd.
Vi kommer att fortsätta fira gudstjänster tillsammans. Vissa andra samlingar kan komma att ställas in eller ändras, och då kommer det särskild information om det. Här följer några rekommendationer att tänka på när vi möts:
Den första och viktigaste är att vi stannar hemma om vi har hosta, i omsorg om varandra.
Nästa punkt gäller god handhygien. Det bästa sättet att hålla sina händer rena är att tvätta dem med tvål och vatten. Vi rekommenderar att vi tvättar händerna när vi kommer till kyrkan, i respekt för våra syskon. När vi sedan lämnar kyrkan så tvättar vi våra händer en gång till, för vår egen skull, så vi inte tar hem någon eventuell smitta. Innan kyrkfika tvättar vi också händerna med tvål och vatten.
Till sist när vi hälsar, så tar vi inte i hand, för att inte vår nästa ska bli sjuk. Ett förslag är att istället lägga höger hand över hjärtat och bocka när vi hälsar på varandra. Vill ni hellre “waya” som i Thailand, så är det ett alternativ. Var kreativ!
Låt oss också tillsammans be om beskydd, speciellt för dem som är äldre eller tillhör andra riskgrupper, och att vi snart får se en ände på denna sjukdom. Och tänk gärna till hur du själv kan bistå någon som kan behöva extra omsorg!