Konfirmanderna i Stockholm

konfa stockholm hillsong sångI helgen var sexton konfirmander av arton i Stockholm tillsammans med fyra ledare. Syftet med resan var dels att ha kul ihop, men också att vidga begreppet församling för konfirmanderna med ett par studiebesök. Vi hade en riktigt bra helg tillsammans, en del var i Stockholm för första gången, en del åkte tunnelbana för första gången, och flera fick shoppa loss lite det som de drömt om. Vi tog tåget upp och efter lunch på stan så tog vi oss till Bergsgatan. Där så inspirerade Jenny Wahlström i Fridhemskyrkan oss med sin berättelse om sig själv och den församling som hon är med och planterar på Kungsholmen utifrån New Life. Jenny är också musiker och spelade en låt för oss med A Treehouse Wait som berörde många.

konfa stockholm jennyVi hade fått möjligheten att sova och och hänga tillsammans i Jakobsbergskyrkan på kvällen och natten. De flesta kunde sova någorlunda skönt och vi hade andakt och go mat och fika på kvällen. På söndagsmorgonen var alla oerhört pigga när vi väntade på pendeln in till stan igen.

Konfa stockholm perrongVi begav oss till Sturegatan och biograf Park där Hillsong numera har sina gudstjänster.

konfa stockholm hillsong parkVäl där så blev vi väl bemötta med en hel reserverad bänkrad. Musikerna med Erik Liljero ledde oss i tillbedjan och Anderas Nielsen predikade.

konfa stockholm hillsong predikanHärlig gudstjänst tror jag de flesta upplevde. Efter det fick vi luncha igen och en snabbis på stan innan vi tog tåget tillbaka till Töreboda.