Bejublad konsert

photo

I lördags kväll hölls en välbesökt pianokonsert med Anna Christensson, Stockholm. Anna bjöd på en mycket noggrant vald repertoar av välkända och mindre kända klassiska pärlor. Vi som njöt av hennes välklingande spel fick höra allt från Schubert till Rosenberg.

 

Anna visade prov på sin skicklighet i att tolka med känsla och ekvilibristiskt flyt. Att Hon själv njöt i fulla drag av att få bjuda publiken på sin musik var uppenbart och det gjorde upplevelsen ännu rikare.

 

Annas spel var uttrycksfullt och pregnant, med en tydlig fräschör. Hon är dessutom skicklig i att ge de kända mästarna sin egen tolkning, vilket för med sig att det aldrig blir förutsägbart. Hon lyckas med samma fina känsla förmedla allt från Schuberts Impromptus till Schönbergs tidiga lek och försök med sin tolvtonsteknik. Hon har ett brett register av nyanser och sinnesstämningar i sitt spel. I Toccata av Chaminade fick publiken följa en hisnande färd igenom Annas virtuos-spel.

 

En hänförd publik applåderade Anna och tackade för en musikalisk höjdarkväll. Vi ser alla fram emot att få höra mer av henne. Kyrkan var välbesökt, mer än 120 pers var där och alla var lika hänförda och lyckliga efteråt.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>