Växtvärk 20 april

VäxtverkLördagen den 20 april gästas Pingstkyrkan av ”Växtvärk”, en föreställning av och med musikern Michael Johnson och journalisten Carl-Henric Jaktlund. Med hjälp av musik, berättelser och bilder berör föreställningen frågorna om steget från barn- och tonårstro till vuxentro. Djupt allvar kombineras med humor i ett sökande efter nytt djup.

– Det är en djupt personlig föreställning utifrån våra livsresor med tron, men det är långtifrån några unika berättelser. Svårigheten att orientera sig kring tron när livet förändras tycks vara mer regel än undantag. Det roliga med att göra ”Växtvärk” är dock inte främst att människor känner igen sig i problematiken utan att de även ger god respons på det vi landar i och går hem med förstärkt hopp, säger Carl-Henric Jaktlund.

Växtvärk har framförts arton gånger och uppskattats av alla åldrar, från studenten till pensionären. Här är några reaktioner som personer lämnat efteråt i sociala medier:

”Innerligt, varmt och modigt. Och viktigt.”

”Skönt med ärligheten”

”När man vaknar mitt i natten och reflekterar över frågorna som tagits upp, då vet man att en föreställning berört.”

”Tydlighet & radikalitet i relation till passion”

”Hela konceptet är helt lysande!”

”Känner hopp och tacksamhet. Växtvärk var något utöver det vanliga. Så relevant.”

Välkommen till Pingstkyrkan lördagen klockan 19. Fri entré. Carl-Henric Jaktlund är journalist på tidningen Dagen och författare till två böcker som berör steget från barn- och tonårstro till vuxentro. Michael Johanson är pastor, musiklärare och har gett ut fyra skivor varav en rad låtar spelats flitigt på radio. Med sig har de musikerna Viktor Olofsson och Johanna Strömblad.

Kolla Youtubeklippet här.