Dop

baptismPå gudstjänsten på söndag är det också dop. Två unga män vill bli döpta. Det är glädje! Korskyrkan är ju en baptistkyrka och vi tror på och praktiserar det som ofta kallas troendedop. Alltså att dopet är en bekännelse- och överlåtelsehandling. Vill du läsa mer om dopet i Bibeln kan du kolla dessa bibelord:

Matt 3:13-17 Jesus döps av Johannes, dopet en handling där vi får bekänna inför Gud, vänner, familj att vi vill vara Jesus efterföljare.

Apg 2:38 Tro, dop och att bli fylld av Helig Ande hänger ihop

Matt 28:18-20 Jesus uppmanade sina efterföljare att döpa

Rom 6:3-5 & Kol 2:12 I dopet dör och uppstår vi med Kristus, symboliska bilden av vattnet som både renar oss och där vi får begrava synden i vårt liv.

1 Kor 12:13 Vi döps in i Kristi kropp, i Bibeln finns inga kristna på egen hand…

Gal 3:26-29 I dopet får vi ikläda oss Kristus, han är lika nära oss som kläderna på vår kropp… Det ger oss också en konkret dag att se tillbaka på när tron och livet blir tufft i perioder.

Apg 8:34-39 Vi behöver inte ha stenkoll på allt i kristen tro för att få döpas, dopet hör till början av efterföljelsen

Välkommen med på söndag!