Kanonresa till Göteborg

Söndagens Road Trip med kyrkan till Göteborg blev en lyckad resa. Vi startade tidigt med en full buss, pausade i Vårgårda och klev ur vid Gilead Connect Church strax innan elva då gudstjänsten började.

resa road trip korskyrkan mariestad buråskyrkan gilead connect church göteborg

Varmt välkomnade blev vi med både frukt och av vänliga människor. Gudstjänsten var full med sång och musik, en del av oss kände sig hemma och en del blev lite chockade av att musiken var så modern, men jag tror alla av oss blev utmanade i tanken omkring gudstjänst och inspirerade av att se så många unga människor som del av en församling. Anders Olsson som är pastor predikade om att ta ett steg till i bön utifrån Luk 18:1-8.

anders olsson gilead connect church korskyrkan mariestad road trip 2012

Efter gudstjänsten for vi till Kvibergs Kantin och åt god lax och gräddstuvad potatis. Under tiden så berättade Erik Wennerberg som är pastor i Gilead om de förändringsprocesser som församlingen gått igenom, och om både glädjen över att se hur de som församling når nya människor och nya generationer, men också smärtan när en del äldre inte ville vara med och stötta. Vi bjöd även med ett äldre par i församlingen på lunchen, och Ann-Marie som varit ordförande en lång period berättade också om processen till ditt de är nu.

road trip 2012 göteborg korskyrkan mariestad kvibergs kantin

Mätta for vi sen med bussen till strax söder om stan och Buråskyrkan, en stadsdelskyrka i Johannebergs församling i Svenska Kyrkan. Där blev vi välkomnade av hela personalteamet och några ideella. Hans Lundahl som är präst berättade tillsammans med de andra om Burås för oss, sen blev det fika och promenader innan vi var med på söndagens andra mässa kl 17. Predikant var Johan Candelin från Finland som är ledare för Martyrernas Röst och First step Forum. En del av oss var väldigt ovana vid mässans liturgi, men de flesta av oss kände sig väldigt hemma i atomsfären, lovsången och rörelsen i nattvardsfirnadet.

Trötta men inspirerade åkte vi hem och stannade även nu i Vårgårda och åt frallor så vi stod oss ända hem till Mariestad. Tack Fredrik som körde bussen och tack Gilead och Buråskyrkan för er gästvänlighet.